trainingsacteur

Wil je als trainer, trainingsbureau of organisatie een rol of casus uitgespeeld hebben? Vanuit De Toneeltuin kan ik, Marieken Peters, je trainen bij de omgang met nieuw of grensoverschrijdend gedrag.

Ik ben een ervaren trainingsacteur voor de sector veiligheid, onderwijs en zorg & welzijn. Mijn opdrachtgevers zijn onder andere Pluryn, de GGZ en de politie. Ik speel allerlei rollen, van een opstandig kind in een groepssituatie tot een dementerende oudere, van een autistische jongere tot een overspannen moeder. Ook scholen die een casus uitgespeeld willen hebben, bijvoorbeeld een mondige ouder, kan ik helpen. Mijn specialisatie ligt bij groepswerk, conflicthantering, escalatie en de-escalatie. Ik werk persoonlijk, vakbekwaam en met een goede dosis humor!

Werkwijze

Als trainingsactrice zie ik mijzelf als middel tot: ik sta ten dienste van het leerproces van de deelnemers. Ik zet mijn acteervaardigheden in om mensen te prikkelen en uit te dagen, zodat ze daarvan kunnen leren. Mijn doel is om communicatie tussen mensen te verbeteren, om inzichten te geven in het effect van eigen gedrag en om blinde vlekken bloot te leggen. Wat ik heel belangrijk vind: uitgaan van de mogelijkheden van de ander. Daarom start ik vanuit positieve feedback. Ik richt me in mijn feedback op het concrete gedrag en ik houd rekening met het incasseringsvermogen van de deelnemer. Dankzij mijn werkervaring met verschillende doelgroepen kan ik snel een veilige, ontspannen sfeer creëren.

Werkervaring van Marieken:

Na mijn opleiding tot Cultureel Maatschappelijk Vorming (CMV HAN) ben ik begonnen als activiteitenbegeleider in de ouderenzorg. Daarna heb ik jarenlang als manager in de zorg gewerkt, en gaf ik leiding aan mensen met en zonder beperking bij de Stichting Rock & Rolstoel Producties. Hier heb ik veel werkervaring opgedaan met de meest uiteenlopende mensen, waaronder mensen met spierziekte, autisme, spasme, Niet Aangeboren Hersenletsel, Spina bifida en meervoudige stoornissen. Ik ben bekend met de Roos van Leary, SAPREA, Crisisontwikkelingsmodel, en Luisteren samenvatten doorvragen (LSD). Ik werk o.a. voor Trifier, Unit 3, SNP natuurreizen, ROC Nijmegen en wellicht binnenkort voor jou.

Wil je meer weten over mij?