docenten

De acteerlessen voor kinderen van De Toneeltuin worden gegeven door Marieken Peters en Marjolein van Haren. Maak hier alvast kennis met ons.

Marjolein van Haren

Ik ben Marjolein van Haren en ik geef met veel plezier les bij De Toneeltuin! Samen met de allerjongsten ga ik op ontdekkingstocht: met veel fantasie gaan we samen toneelspelen én leren wat dat nou eigenlijk is. Met de Theaterklas ga ik een stapje verder. Dan gaan we bijvoorbeeld scenes maken en personages bedenken. We gaan vooral heel veel lol hebben, en je kunt bij mij dingen leren waar je in het dagelijks leven ook nog wat aan hebt. Ik werk niet alleen bij De Toneeltuin, maar ik ben ook op verschillende scholen dans- en musicaldocent, ik schrijf groep 8-musicals én ik ben zelf acteur. Hopelijk tot heel snel in De Toneeltuin!”

Marieken Peters

“Ik ben Marieken, oprichter en eigenaar van De Toneeltuin! Ja, je leest het goed: Marieken met een n. Mijn ouders voelden al aan dat een enkelvoudige naam mij niet zou passen. Ik ben de duizendpoot die letterlijk en figuurlijk verschillende rollen tegelijk speelt, en het bevalt me goed. Zo ben ik naast docent, cabaretière, regisseur, organisator, speler en zangeres ook nog eens moeder van twee bloedjes van dochters. Met de lessen van De Toneeltuin wil ik mijn passie voor theater doorgeven aan anderen. Elk mens zit vol fantasie en verbeelding. Ik leer je graag dit te gebruiken in spel en theater.

In mijn lessen staat spelplezier voorop! Ik ben geen “juffrouw-juffrouw”. Ik speel met de kinderen en volwassenen mee, zonder de regie te verliezen. Veel volwassenen zijn het spelen verleerd, maar ik geloof erin dat je het spelende kind in jezelf wakker moet houden. Dat maakt het leven leuker.”

Meer weten over mij?