Speel je Wijs

“Omdat onderwijs voor élk kind een feest kan zijn” (Irma Smegen)

Speel je Wijs Training

Spelen is taalbeleving!

Woorden begrijp je beter als je ze daadwerkelijk beleeft omdat je niet alleen je hoofd gebruikt, maar je hele lijf! Meerdere delen in je hersenen worden geactiveerd waardoor, dat wat je leert, beter beklijft.

Sinds mei 2017 ben ik gecertificeerd trainer in de methodiek “Speel je Wijs”, ontwikkeld door Irma Smegen. Ik heb als taalspeldocent al vele jaren mogen ervaren wat de bijzondere kracht van drama & spel kan zijn bij het vergroten van woordenschat van jonge kinderen. Zo geef ik  sinds 2013 les op diverse scholen in aandachtswijken van Arnhem. Waarbij ik mijn taalspellessen speciaal op maat maak zodat ze aansluiten bij de taalmethode van de school.

Hierbij gebruik ik ook de lesmethode van “Speel je Wijs”, waarbij de brug wordt geslagen tussen kunst en cognitie. Deze methode is ontwikkeld voor iedereen die kinderen actief en op een creatieve manier wil ondersteunen en stimuleren in hun taal- en spelontwikkeling.
Op vele scholen is aangetoond dat de schoolresultaten van leerlingen verbeteren nadat zij met “Speel je Wijs” hebben gewerkt

Training voor docenten, Pedagogisch medewerkers, VVE consulenten:

In de actieve trainingen die ik aanbied, geef ik methodische instructie, praktische tips, inspirerende lesideeën, input voor werkvormen en drama oefeningen. Tevens maak ik gebruik van de ‘Viertakt’ van Marianne Verhallen. Een veelgebruikte didactiek om verbetering van woordenschat te realiseren.

De trainingen worden in company aangeboden op eigen locatie en kan dus met meerdere collega’s binnen de school of schoolvereniging worden gevolgd. De training bestaat uit 3 workshops van 2 uur. Je gaat zelf actief aan de slag zodat het geleerde de volgende dag meteen in praktijk gebracht kan worden. De serie van 3 workshops zorgt ervoor dat de methode echt een deel gaat worden van de praktijk door de verdieping mede naar aanleiding van jullie eigen ervaringen en vragen. 

Wil je graag aan de slag met deze methode? Neem dan met mij  contact op.